пʼятниця, 29 травня 2009 12:54

Google Wave поєднає можливості чату і електронної пошти

 

Google продемонстрував сервіс Google Wave, що має поєднати функції електронної пошти і системи обміну миттєвими повідомленнями. Анонс опублікований в офіційному блозі компанії. Прототип сервісу показали на конференції розробників Google I/O.

Розробники Google Wave пропонують користувачам спілкуватися в "хвилі", яку можна одночасно редагувати, доповнювати текстом або зображеннями, ділити на загальні і приватні частини. "Хвиля" поєднує в собі властивості документа, сесії чату і ланцюжка листів електронної пошти.

"Хвилю" можна опублікувати в Мережі. Також в неї можна перетворити частину свого сайту, пише TechCrunch в огляді Google Wave. Наприклад, блогери зможуть перетворити свої записи на "хвилевий" майданчик для спілкування, що надає значно більше можливостей, чим звичайні коментарі.

Google Wave використовує останні веб-стандарти, зокрема мову розмітки гіпертексту HTML 5. Поки вони підтримуються далеко не всіма браузерамі. Коли повна підтримка буде забезпечена, невідомо.

Розробники не називають конкретних термінів запуску Google Wave і відзначають, що досі в сервісі реалізовані далеко не всі з задуманих функцій. Вони обіцяють розкрити початкові тексти, програмний інтерфейс і протокол обміну інформацією Google Wave. Це дозволить іншим програмістам і компаніям створювати на основі Google Wave свої додатки.

Lenta

Зараз ви читаєте новину «Google Wave поєднає можливості чату і електронної пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути