четвер, 15 вересня 2011 12:18

YouTube видаляє акаунти з радянськими мультфільмами

YouTube видаляє акаунти з радянськими мультфільмами

YouTube почав видаляти акаунти користувачів, які розміщують мультфільми виробництва "Союзмультфільму" та інших студій.

Як говорять учасники ринку, це може бути першим кроком власників прав на продукцію радянських мультиплікаторів до монетизації свого контенту в мережі.

При спробі завантажити видалені ролики з'являється повідомлення: "Це відео вже недоступне через заяву про порушення авторських прав, отриманого від Funtik Entertainment". У Google уточнили, що видалятимуть ліцензійний контент, якщо така вимога надійде від правовласника.

Договір на використання колекції радянських мультфільмів в Інтернеті був укладений між "Союзмультфільмом" (з 2010 р. - ФГУП "Об'єднана державна кіноколекцій", ОДК) і компанією Funtik Entertainment ще 2005 року.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Японський мультфільм про Чебурашку сподобався дітям (ФОТО)

"У даний час договір діє, відповідно до нього ліцензіат регулярно робить виплати правовласнику", - пояснив виконавчий директор "Об'єднаної державної кіноколекції" Василь Шильников.

Співвласник Funtik Entertainment Ігор Шульжик (син письменника Валерія Шульжика, автора книги про поросятко Фунтика) пояснив, що мова йде тільки про випадки, коли люди намагаються заробляти на поширенні чужого контенту. "Ми не проти поширення та популяризації мультфільмів, але ситуація, коли люди викладають цей контент до мережі та вставляють у нього рекламу, нас не влаштовує", - говорить він. За словами Шульжика, нічого про спроби якось заробити на контенті поки не йде: "Можливо, коли-небудь ОДК вирішить якось монетизувати свою інтелектуальну власність в мережі, але поки таких завдань перед нами не ставилось".


Зараз ви читаєте новину «YouTube видаляє акаунти з радянськими мультфільмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути