середа, 19 травня 2010 11:54

Японський мультфільм про Чебурашку сподобався дітям (ФОТО)

Знаменитий мультфільм про пригоди Чебурашки і його друзів, створений більше 40 років тому, знайшов друге життя завдяки зусиллям російських, японських і південнокорейських майстрів. Вони наново зробили добре відомий ляльковий мультфільм "Крокодил Гена" і представили ще дві абсолютно нові історії про дружбу героїв - "Чебурашка і цирк" і "Поради Шапокляк".

Передпрем'єрний показ мультфільмів, першими глядачами яких стали учні школи при посольстві РФ в Японії, з успіхом пройшов сьогодні в Токіо.

Як заявив режисер Макото Накамура, для нього було важливо насамперед дізнатися думку російської аудиторії.

"Мені сподобалася реакція глядачів, діти сміялися - це найкраща оцінка моєї праці", - сказав він.

За словами мультиплікатора, "робота над проектом від ідеї до завершення зйомок зайняла близько п'яти років".

"Створення лялькових мультфільмів - це дуже велика робота, але, здається, у нас все вийшло", - додав Накамура.

У мультфільмі "Чебурашка і цирк" Чебурашка захотів стати жонглером, а крокодил Гена - навчитися танцювати на дроті. Їм не вдається виконати свою мрію, проте вони допомагають стати артисткою цирку дівчинці Маші. У "Порадах Шапокляк" в місто приїхав фокусник на пенсії, який шукає онучку, а друзі йому в цьому допомагають.

Шкідлива стара Шапокляк з щуром Ларіскою як і раніше не залишає нікого у спокої. Спочатку вона намагається зірвати циркову виставу, а потім відкриває платне бюро корисних порад і займається... шахрайством.

Накамура зазначив, що знімати продовження мультфільму поки не входить в його плани.

"Можливо, тепер цю естафету підхоплять російські режисери-мультиплікатори", - припустив він.

Про крокодила Гену і його друзів вперше дізнались в Країні сонця, що сходить, в 2001 році. Відтоді ці персонажі, і насамперед Чебурашка, придбали тут велику популярність. Їхні плюшеві копії, а також чашки, ручки і футболки з їхнім зображенням можна купити майже у всіх іграшкових магазинах.

По шести телеканалах японського телебачення з жовтня 2009 року вже йде мультсеріал про Чебурашку, який зробили японські художники-мультиплікатори.

Як вважає популярний дитячий письменник Едуард Успенський, який придумав цього забавного героя, "в японцях поєднуються жорстка "самурайність", яка виявляється у важких обставинах, і дуже м'який, ніжний, дружній характер. Тому Чебурашка їм зрозуміліший, ніж, наприклад, Карабас-Барабас або Соловій-розбійник".

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Японський мультфільм про Чебурашку сподобався дітям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути