Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2009 16:50

Очищена вода вбереже від епідемії

Очищена вода вбереже від епідемії

Основна хімічна складова людського організму - вода. Від того, яку воду ми споживаємо, залежить і те, наскільки ми здорові. Видатний французький хімік та мікробіолог Луї Пастер стверджував: "Людина випиває 90 відсотків своїх хвороб". Вода може стати причиною серйозних захворювань, а може зцілити від багатьох недуг та зміцнити здоров"я. Уся справа у правильному виборі води для пиття. Вода: регулює температуру тіла, забезпечує доставку поживних речовин та кисню до всіх клітин тіла, захищає й буферизує життєво важливі органи, бере участь у процесі травлення, допомагає поживним речовинам засвоюватися органами, виводить шлаки й відходи процесів життєдіяльності.

Уявлення про те, що вода, що надходить до наших домівок, чиста та безпечна для споживання, бо її очищують на централізованих міських водоочисних станціях, хибне. З одного боку - норми, до яких намагаються привести воду на станціях, є суттєво заниженими (наприклад, порівняно з європейськими) й обумовленими фінансовою можливістю держави забезпечити певний рівень очищення води. З іншого - не слід забувати про те, що перш ніж потрапити до вашої домівки, вода долає кілометри трубопроводів, яким уже десятки або й сотні років і багато з яких перебувають в аварійному стані. Це сприяє додатковому забрудненню води іржею, важкими металами. У неї можуть потрапити мікроорганізми та органічні забрудники. Більше того, ні для кого не секрет, що воду, яка надходить із природних водойм, знезаражують переважно за допомогою хлору. А ви замислювалися над тим, що хлор, утворюючи сполуки (загалом їх ідентифіковано 11), перетворюється із захисника на повільного вбивцю? Похідні хлору (хлороформ, хлорфенол, хлориди, залишковий хлор тощо) мають онкогенний і мутагенний ефекти, тобто здатні впливати на генетичний апарат людини. Високий вміст у воді хлору та його сполук провокує респіраторно-вірусні захворювання, пневмонію, гастрити і, що найстрашніше,- ймовірно, онкологічні (ракові) недуги.

Зважаючи на якість води, що біжить із міських кранів, більшість львів"ян, які дбають про власне здоров"я, впродовж кількох років набирають її з автоцистерн. Хоч і коштує вона недешево (в середньому 40 коп. за літр), та це однаково вигідніше, ніж купувати у магазині втричі дорожчу воду заводського розливу. Що ж, люди врешті забули про осад та накип у чайниках чи баняках. Однак тепер вони хотіли б знати, за що платять гроші, - за звичайну чисту воду чи за таку, яку видобули з артезіанської свердловини. А це різні речі.

А ще не дає спокою запитання: з якого це дива працівники санстанції не помічають, що на цистернах не зазначено місця видобування й розливу води? Та й узагалі на них немає жодної інформації, не прикріплено навіть звичайного дозволу міської ради на право торгувати.

Що ж робити? Чи існує можливість 100-відсоткового очищення питної води в домашніх умовах?

Оптимальним вирішенням проблем з водопровідною водою, найдоступнішим за ціною та найефективнішим є використання побутових комбінованих фільтрів, які сполучають принципи тонкого механічного очищення та сорбційного очищення води, або таких, що очищують воду на молекулярному рівні. Водоочисні фільтри здатні затримувати шкідливі забруднення, як механічні - пісок, іржу, нерозчинене залізо, так і хімічні - хлор, хлорорганічні сполуки, важкі метали, феноли, пестициди тощо. Фільтр для води у вашій оселі - це передусім запорука вашого здоров"я, зручність у використанні та економія порівняно з бутильованою водою. Споживаючи очищену воду, ви вберігаєте організм від різноманітних недуг, в тому числі від каміння в нирках та солей у суглобах, заощаджуєте на ліках. А ще, безумовно, насолоджуєтесь насиченішим смаком чаю, кави та страв, приготованих із використанням чистої води. Правильному обравши фільтр для жорсткої води, ви також забудете про накип у чайнику.

Звернімося по консультацію до фахівця компанії "Аквафор Центр" Олега В"ячеславовича Ніколаєва:

-Так, воду можна очистити за допомогою зворотно-осмотичної системи "Аквафор Осмо". Зворотний осмос - це спосіб очищення, за якого вода проходить через спеціальну напівпроникну мембрану. Гранично малий розмір пор і особлива физико-хімічна будова мембрани дозволяють проникати крізь неї тільки молекулам води. Для решти домішок мембрана - нездоланна перешкода. Таким чином, проходячи крізь системи "Аквафор Осмо" і "Кристал Осмо", питна вода позбувається всіх домішок і стає ідеально чистою.


Від чого очищує:

активний хлор, хлориди, сульфати - 100%

кальцій, магній, залізо, марганець - 100%

нітрати - 50%

загальна мінералізація - 99%

органічні домішки - 100%


Системи зворотного осмосу "Аквафор Осмо" і "Кристал Осмо":

- випускаються в різній комплектації й різної продуктивності. Усі системи зворотного осмосу мають накопичувальну посудину місткістю 10 л і кран для чистої води;

- ідеально підходять як для квартири, так і для використання в кафе, ресторанах,барах. Годяться для в кавоварок і льодогенераторів;

- надійно затримують усі домішки;

- знижують жорсткість води без потреби регенерації модулів.

Зворотно-осмотичні системи "Кристал Осмо" - ідеальне рішення для якісного очищення питної води завдяки сполученню зворотно-осмотичної мембрани Ultra Teck (США) і сорбційних модулів "Аквафор",  виготовлених за технологією "карбон-блок".

Якщо ви дбаєте про своє здоров"я  та самопочуття своїх близьких, подбайте про чистоту води, яку споживаєте.

Із питань придбання фільтрів для води звертайтеся до консультантів "Аквафор" за тел.:

(032) 245 37 72.

www.aquaphor.ua

Зараз ви читаєте новину «Очищена вода вбереже від епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути