середа, 14 вересня 2011 14:09

Новим мобільним телефоном можна керувати, соваючи ногами

Новим мобільним телефоном можна керувати, соваючи ногами

Британські та канадські розробники пропонують оригінальний спосіб взаємодії з мобільним пристроєм - за допомогою рухів ніг, що нагадують удари по м'ячу.

Зазвичай термін hands-free означає управління мобільним телефоном за допомогою голосових команд. Шрірам Субраманіан з Брістольського університету (Велика Британія) та його колеги з того ж вузу, а також канадського Університету Манітоби думають інакше.

Якщо в людини немає гарнітури, а руки зайняті пакетами з покупками або дитиною, вона цілком у змозі рухати ногами, вважає пан Субраманіан. Дослідники провели експеримент, в ході якого піддослідний дригав нижніми кінцівками, граючи у віртуальний футбол на планшетному комп'ютері, а контролер Microsoft Kinect відстежував та інтерпретував ці рухи. З'ясувалося, що людина здатна виразно розрізняти п'ять різних зон "удару" перед собою. Кут кожного сектора складає 24 градуси.

Оскільки сам по собі Kinect не особливо портативний, його планується замінити акселерометрами, які можна поміщати у взуття. Щось схоже здійснили кілька років тому Nike і Apple: "інтелектуальні" кросівки виводили на iPhone інформацію про бігові вправи власника.

Технологія управління смартфоном за допомогою рухів ніг була представлена ??на конференції по взаємодії людини та мобільних пристроїв Mobile HCI 2011, яка проходила з 30 серпня по 2 вересня в столиці Швеції Стокгольмі.

Зараз ви читаєте новину «Новим мобільним телефоном можна керувати, соваючи ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути