середа, 11 жовтня 2017 13:40

Ноу-хау - з літаків скидають вакцину проти сказу

Ноу-хау - з літаків скидають вакцину проти сказу
Поширювати вакцину з літака зручно, адже таким чином можна добратися до найбільш недоступних місць / стопкадр

На Волині з літаків скидають вакцину проти сказу. Невеличкі капсули мають принадити диких тварин, які несуть небезпечну хворобу на людські обійстя.

Таким чином хочуть запобігти поширенню хвороби, йдеться в сюжеті "24 каналу".

Приманка завбільшки як сірникова коробка. Всередині – капсула з речовиною. Це - спеціальний харчовий продукт, вкритий сировиною на м'ясній основі. Цей запах має принадити лисиць. Від сказу препарат захищає тварину на рік. На всю область дали 430 тис. доз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща побудує паркан на кордоні з Україною

Вакцину спільно розробляли Україна і Франція. Її можна використовувати для всіх м'ясоїдних тварин. Речовина абсолютно безпечна і відповідає усім вимогам Євросоюзу.

Поширювати її з літака зручно, адже таким чином можна добратися до найбільш недоступних місць. Разом із капсулою завжди скидають інструкцію, на випадок, якщо приманку знайде людина.

"Вакцина засипається у барабан і виходить по жолобку. Комп'ютер відстежує кількість висипаних доз на квадратний кілометр. Доза регулюється автоматично", – розповів оператор машини Андрій Пріцак.

За останніх кілька років диких лисиць побільшало у півтора-два рази. Серед них багато хворих на сказ.

"Лисиця забігає на подвір'я і може з собакою покусатися, або напасти на людину. Якщо не надати вчасно допомогу, то незворотній тоді шлях. Лікування від сказу немає, і людина приречена тільки на смерть", – пояснив начальник відділу обласного управління Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.

На Полтавщині через поширення африканської чуми спалили 2693 свині. Хвороба поширилася на ферму "Плехів Агро" в селі Плехів Оржицького району. Загальна вага спалених свиней - 196 т. 165 голів - свиноматки загальною вагою 38 т.

Зараз ви читаєте новину «Ноу-хау - з літаків скидають вакцину проти сказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути