понеділок, 22 травня 2017 04:13

За вбитих ветеринарами здорових свиней не дають обіцяної компенсації

За вбитих ветеринарами здорових свиней не дають обіцяної компенсації
У селі Вищий Ольчедаїв Муровано-Куриловецького району на Вінниччині ветеринари помилково знищили свиней Фото: Житомир.info

Мешканці села Вищий Ольчедаїв Муровано-Куриловецького району на Вінниччині протягом 4 місяців не можуть добитися компенсацій за знищених свиней епідеміологічною комісією. Серед них є такі, що втратили здорових тварин через помилку чиновників повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Господарства взяли кредити в банку на вирощення свиней. Держава мала би підтримувати такі господарства. Але через пошесть чуми і безвідповідальність чиновників вони змушені поставити хрест на своїй діяльності. Начальник місцевої ветлікарні безпідставно наказав знищити в господарстві Оксани Маруняк 5 дорослих свиноматок та 24 маленьких поросят. Сказав, що йому так підказує інтуїція і не залишить подвір'я поки не знищать усіх свиней. Чуму так і не підтвердили. Сума збитків – 92 тис. грн. Після всього чиновник заявив, що жінка сама знищила свиней без його розпорядження. І додав нехай робить тушонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавців птиці взяли під особливий контроль

Другий випадок стався за розпорядженням голови Муровано-Куриловецької облдержадміністрації. У господарстві Олександра Романовського знищено 21 голова свиней. Тут африканська чума підтвердилась. Сума збитків встановлена господарем біля 140 тис. грн, але адміністрація порахувала на 26 тис. грн. взявши до уваги лише 13 свиней. Хоча на сайті облдержадміністрації написано про 21 тварину. В районі кількість зменшили і відмовляються відшкодовувати збитки", - розповів депутат Вінницької обласної ради Валерій Скрипченко.

У фермерському господарстві в селищі Кирнасівка Тульчинського району на Вінниччині зареєстровано захворювання та загибель свиней від африканської чуми. Цей діагноз підтвердили лабораторно. Працівникам Держпродспоживслужби підприємець розповів, що завозив свиней із Хмельницької області.

Зараз ви читаєте новину «За вбитих ветеринарами здорових свиней не дають обіцяної компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути