вівторок, 27 вересня 2011 09:51

Німець зробив із самоскида "звуковий" танк

Берлінський художник придбав на інтернет-аукціоні японський міні-самоскид на гусеничному ходу, встановив на нього 4000 ват "звуку", назвав машину танком і спрямував її проти віртуального світу.

Цей проект Нік Новак назвав Panzer.

"Танк" оснащений шістьма середньочастотним динаміками, трьома сабвуферами й чотирма "пищалками". Усе разом це становить "стіну звуку", яка змонтована на місці кузова самоскида й відповідним чином піднімається.

"Завдяки касетному магнітофону музика вийшла на вулиці та в міські парки. Потім усе різко змінилось, і сьогодні спільне використання музики перейшло в кіберпростір, ставши  анонімним обміном на інтернет-платформах, - розповідає Новак. - Мої об'єкти можна вважати реакцією на зростаючу анонімність, утопічним засобом боротьби проти цього віртуального світу, який виводить на перший план сталь, дерево й глибокі баси".

Вирішивши "прокачати децибели музики" на відкритому повітрі, Нік зіткнувся з тим, що гусеничну машину мало куди пускають. Але Новак не втрачає ентузіазму: тих небагатьох місць, куди йому їздити не заборонено, художнику достатньо для втілення ідей.



Зараз ви читаєте новину «Німець зробив із самоскида "звуковий" танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути