Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 02:30

Селяни стережуть танк

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Жителі села Дубовик Радомишльського району на Житомирщині бояться, що у них можуть викрасти танк. Він стоїть на постаменті у центрі. Кажуть, до нього придивляються бізнесмени, яким не вдалося відкопати німецький танк.

У жовтні фірма "Патек-Філіп" почала шукати на дні місцевого озера техніку часів Другої світової війни. Зі слів селян, у ній було золото. Розрили дамбу, через яку йшла дорога від райцентру до двох десятків сіл. Бізнесмени обіцяли за створені незручності дати 100 тис. грн на газифікацію Дубовика. Перед місцевими виборами розкопки припинили і відновили дорогу. Але техніку залишили у селі.

— Цього ніхто не афішує, але сільський голова попросила чоловіків, які живуть поряд, наглядати за танком, — говорить 22-річний Олег Мозговий із села Заньки, до якого відноситься Дубовик. — Не хвилювалися б, якби ті бізнесмени припинили роботу і поїхали. Але ж уся техніка залишилася. Вони ходили, обдивлялися село. Досі стоять два їхні екскаватори, тягач, бульдозер, три машини МАЗ, якими землю та щебінь возили для відновлення дороги. Та й саму дорогу не до кінця зробили. Засипали гранітом та глиною утрамбували. Ніби тимчасово закидали.

Додзвонитися у Миколаїв до Катерини Гончар, власниці "Патек -Філіп", не вдалося. Її телефон постійно поза зоною досяжності.

— Дозвіл у них закінчився ще наприкінці жовтня, — розповідає Ігор Харитончук, голова Радомишльської адміністрації. — Робота затягнулася, люди мали купу незручностей через це. Не думаю, що сільська рада погодиться на такі роботи знову. Наскільки я знаю, обіцяних 100 тисяч гривень на газифікацію сільській раді також ніхто не дав.

Зараз ви читаєте новину «Селяни стережуть танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути