понеділок, 25 листопада 2013 10:07

"Невідворотність наслідків": корейський скульптор зобразив "карму"
6

Фото: Фото: flickr.com/ facebook.com

У Новому Орлеані, штат Луїзіана, знаходиться парк Sydney and Walda Besthoff Sculpture Garden, який багатий численними скульптурами. Але особливо серед них виділяється робота корейського скульптора Ду Ху Са ( Do Ho Suh ) під назвою "Карма".

Її висота всього 7 метрів, але за рахунок незвичайної форми у глядача складається враження, що вона нескінченна. Скульптура само складається з 98 людських фігур із нержавіючої сталі. Інсталяція являє собою скульптуру великої кількості чоловіків, які сидять один у одного на плечах, при цьому закривають одне одному очі руками. Схоже на сходи, що йдуть у небо.

До Хо Су вже не раз привертав до себе увагу своїми неоднозначними і спірними роботами. Він вважає, що використання в інсталяції фігури людини завжди провокує на роздуми. Швидше за все художник хотів показати, що заважаючи комусь іншому розгледіти істину, людина прирікає себе на власну сліпоту розуму.

Зараз ви читаєте новину «"Невідворотність наслідків": корейський скульптор зобразив "карму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути