пʼятниця, 15 жовтня 2010 10:11

Невдовзі з'явиться жувальна гумка, яка замінить комплексний обід

Невдовзі з'явиться жувальна гумка, яка замінить комплексний обід

Група американських вчених пообіцяла представити зовсім нову жуйку. Згідно з їх задумом, вона буде володіти смаком всіх необхідних продуктів, які входять в комплексний обід, що складається із трьох страв. Кожен смак буде з'являтися в суворо визначений час, не змішуючись з іншими.

Нині вони працюють над створенням її рецепту.

Нова жуйка буде використовувати особливу технологію, яка дозволяє поміщати всередину мікроскопічних капсул різні ароматичні добавки. Секрет такої технології полягає в наявності жирної оболонки навколо кожної капсули, яка не дає перемішуватися її вмісту.

Незвичайна жуйка є своєрідною губкою. Її бульбашки наповнені екстрактами продуктів, які входять до складу стандартного обіду. Це може бути, приміром, томатний суп, рибне філе і шоколадне морозиво.

За рахунок того, що оболонка бульбашок складається з жирів, продукти не перемішуються і мають різну швидкість розчинення. Вступивши в контакт зі слиною, бульбашки послідовно розчиняються в процесі жування з супом, філе і морозивом.

На думку експертів, нова жувальна гумка буде популярною у жінок, які ретельно стежать за власною вагою. Розжована гумка захистить від переїдання її прихильниць, так як вона знижує апетит.

Нагадаємо, вже розроблена жувальна гумка зі смаком ростбіфа, томатного супу, морозива, картопляного пюре, печеної картоплі, але вчені все ніяк не можуть заспокоїтися на досягнутому.

За матеріалами NewesBCM, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Невдовзі з'явиться жувальна гумка, яка замінить комплексний обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути