Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 07:50

Жувальна гумка вибухнула в роті Володимира Лихоноса

У понеділок у місті Конотоп на Сумщині поховали 25-річного Володимира Лихоноса. 5 грудня у нього в роті вибухнула жувальна гумка.

Володимир закінчив місцеву школу N5, вивчився на хіміка-технолога в Київському політехнічному інституті. Жив із на два роки молодшим братом Ростиславом у двокімнатній квартирі в Конотопі. Батьки-підприємці живуть окремо.

— Володя з дитинства цікавився хімією, фізикою, математикою, — каже Раїса Старцева, колишній класний керівник Лихоноса. — Це були його улюблені предмети. Брав участь у міських олімпіадах, був призером. До Політеха вступив із першого разу.

Удома Володимир часто сидів за комп"ютером. Родичі кажуть, любив жуйки. Коли гумка ставала несолодкою, вмочав у лимонну кислоту і продовжував жувати. Пакетик із кислотою лежав на столі.

У суботу ввечері брат і мати були в іншій кімнаті. Почули глухий вибух. Володимирові розірвало щелепу, з шиї бігла кров. До приїзду "швидкої" він захлинувся.

Володимирові розірвало щелепу

— Нам подзвонили об одинадцятій вечора, — каже 32-річна Тетяна Кушнєрова з міськвідділу міліції. — Ми вилучили два пакети, в кожному десь по 100–110 грамів. Обидва стояли на столі. Один із лимонною кислотою, інший — із вибухівкою. Вона, до речі, схожа на кислоту.

Міліціонери забрали речовину на експертизу. Кажуть, її вибухова сила вчетверо більша за силу тротилу. В квартирі знайшли ручну міні-ступку для перцю й роздруківку схеми виготовлення гексогену. Вирішують, чи порушувати кримінальну справу за виготовлення та зберігання вибухівки.

Володимир Лихонос одружений не був.

Зараз ви читаєте новину «Жувальна гумка вибухнула в роті Володимира Лихоноса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути