четвер, 09 жовтня 2008 15:35

Як жувальна гумка впливає на старіння

Як жувальна гумка впливає на старіння
Японські учені запропонували новий метод, що дозволяє уповільнити старіння людського організму, - за їхніми словами, це може зробити жувальна гумка, що містить вкраплення платини.

Ефект від жувальної гумки, створеної ученими Токійського університету, обумовлений її здатністю нейтралізувати активний кисень, що прискорює зношування клітин.

Дрібні вкраплення дорогоцінного металу зв"язують кисень і виводять його з організму. У кожній подушечці міститься біля однієї мільйонної частки грама платини.

Метал подрібнений до крупиць розміром близько двох мільярдних метра. Побачити такі вкраплення, звісно, не можна, тому залишається вірити ученим на слово.

Незабаром омолоджуюча жувальна гумка надійде в японські аптеки і супермаркети. Передбачається, що коштувати вона буде недорого - близько 23 доларів за упаковку зі 100 подушечок.

На базі Токійського університету вже створена фірма, що займеться масовим виробництвом і торгівлею тягучими ліками.

Не факт, що регулярне жування допоможе надовго відтягнути старість, але, за словами дослідників, воно обов"язково повинне поліпшити роботу мозку і підвищити концентрацію уваги - такі властивості платини.

Крім того, нова жуйка корисна для зубів, говорять, що вона їх захищає і відбілює. Погодьтеся, є деякий шик в тому, щоб жувати гумку, що містить дорогоцінний метал, хай і в мізерних кількостях, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Як жувальна гумка впливає на старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути