четвер, 29 вересня 2011 15:22

Непальці відлякують носорогів ромашкою

Непальці відлякують носорогів ромашкою

Мешканці непальського селища в районі Бард придумали спосіб відлякування носорогів від своїх осель і сільськогосподарських угідь. Як повідомляє Agence France-Presse, непальці висаджують поряд з кордонами селищ і полів ромашку, запах якої відлякує носорогів. The Kathmandu Post додає, що крім ромашки непальці також використовують для відлякування носорогів м'яту.

За словами представника програми по збереженню носорогів, ромашка і м'ята працюють як бар'єр для диких тварин, і вони не заходять на територію селищ.

Таким чином, жителі району тепер можуть не побоюватись за свої життя (у селах були випадки нападів носорогів на людей), а також не хвилюватись за збереження посівів, які носороги любили поїдати. Крім того, "ромашковий бар'єр" позитивно позначається і на популяції рідкісних тварин - вони не отримують ніяких травм і пошкоджень від рослин.

Винахід непальців тепер номіновано на премію "Бі-Бі-Сі" World Challenge Award 2011.

За оцінками фахівців, у лісах на півдні Непалу мешкають 543 носороги, на 99 особин більше, ніж було зафіксовано 2008 року. Носорогів намагаються захистити від браконьєрів, які вбивають їх заради ріг, який вважається цілющим і використовується для приготування препаратів народної медицини. У Непалі та Індії розроблені програми по збереженню носорогів.

Зараз ви читаєте новину «Непальці відлякують носорогів ромашкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути