Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2024 05:50

Не приймайте доленосні рішення: заборони дня

Не приймайте доленосні рішення: заборони дня
Сонце пригріває - буде дощ наприкінці вересня Фото: pinterest

23 вересня віряни вшановують день зачаття Іоана Предтечі та день пам'яті святої мучениці Іраїди Олександрійської.

Іоан Предтеча - найшанованіший святий у християнстві після Богородиці. Він народився в сім'ї літньої пари - священика Захарії та його дружини Єлисавети, які довгий час були бездітними. Молитвами вони вимолили собі сина, про появу якого Захарії сповістив архангел Гавриїл. Тоді Захарія засумнівався в словах ангела, за що був позбавлений дару мови. Утім, цей дар повернувся, коли потрібно було назвати народжене немовля. Назвали його Іоаном, а батько став говорити про нього, як про Предтечу Господа.

Іоан Хреститель народився на півроку раніше за Ісуса. Його мати, Єлисавета, будучи вагітною, прийшла до своєї сестри, Діви Марії - та щойно отримала благу звістку про народження Спасителя. Єлисавета сказала сестрі: "Благословенна Ти між жінками, і благословенний плід утроби Твоєї!".

Про народження Царя Іудейського від волхвів дізнався цар Ірод і велів убити всіх немовлят. До Захарія увірвалися прямо в храм і зажадали віддати сина. Чоловік відмовився і його вбили, а Єлисавета встигла втекти з маленьким Іоаном у пустелю. Через 40 днів померла і Єлисавета, а Іоан сам ріс у пустелі до моменту, поки не з'явився перед ізраїльським народом, щоб сповістити про пришестя Месії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на жовтень: про які великі свята потрібно пам'ятати кожному

Свята Іраїда жила в Олександрії в III-IV століттях. Її батько був священиком, дівчинка ще в 12 років вирішила стати черницею. Коли правив імператор Максенцій, на християн влаштовували гоніння. Якось Іраїда побачила корабель, що причалив, на якому було багато людей і ченців у кайданах. Їх везли на суд за проповідування християнства. Не роздумуючи, Іраїда приєдналася до інших, і її також стратили.

Прикмети

дощ цього дня - залишок місяця буде теплим;

сонце пригріває - буде дощ наприкінці вересня;

багато ягід на горобині - до сирої осені та суворої зими, а якщо мало плодів - до сухої осені.

Що не можна робити

Уникайте сварок, лихослів'я, пліток, наклепів і осуду, а також заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу.

Не варто ухвалювати доленосні рішення - все може піти шкереберть.

Сваритися подружжю - це до тривалих проблем у сім'ї. Також не можна скаржитися на життя - у народі вірять, що так можна тільки погіршити ситуацію.

Що можна робити

У молитвах сьогодні просять зцілення від хвороб, особливо від головного болю, позбавлення від шкідливих і страшних звичок, заспокоєння душі, а також про народження дитини.

За народними звичаями починають утеплювати будинки і квартири, заготовляють дрова на зиму, день вважається сприятливим для хатньої роботи напередодні зими і морозів.

За новим церковним календарем Покрову Пресвятої Богородиці українці святкують 1 жовтня. Раніше відзначали 14 жовтня. У цей день також перенесли ще два важливих свята: День захисників та захисниць України і День українського козацтва, які були тісно пов'язані з Покровою Пресвятої Богородиці.

У це свято заведено йти до храму, поставити свічку і помолитися. У святої Богородиці просять про зцілення від хвороб, родинне щастя і, звісно, моляться про захист від ворогів і мир - у країні та домі.

Зараз ви читаєте новину «Не приймайте доленосні рішення: заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути