Українська національна кухня вважається однією з найсмачніших у світі. Наші страви готують у різних куточках планети і їх залюбки замовляють іноземці.
Є страви, від яких вони в захваті і їхньому здивуванню немає меж.
Від яких українських страв іноземці отримують гастрономічне задоволення, розкаже Gazeta.ua.
Сало
Символ національної кухні України. Багатьом іноземцям незрозуміло, як можна насолоджуватись сирим салом і закушувати його цибулею та часником.
Холодець
Це застиглий густий бульйон із подрібненими шматочками різного виду м'яса. Господині використовують свинину, курятину, яловичину, індичатину. Це вважається святковою стравою. Для більшості іноземців, желе – це щось солодке. А бульйон уявляють лише у гарячому вигляді. Крім того, вони в шоці від того, що у холодець додається шкіра тварини, свинячі ратички, вуха, хвости. Такий набір викликає небачене здивування.
Гречана каша
Відшукати цю крупу в магазина західної Європи та Америки майже неможливо. Її можна купити лише в зоомагазинах. Нею годують худобу. Тож тарілка гречаної каші може викликати подив в іноземців. Але багато, хто говорить, що саме з неї починали б ранок.
Кров'янка
Різновид ковбаси. Головним інгредієнтом є свиняча чи теляча кров. Іноземцям досить складно поясним чому їмо ковбасу з крові та ще й додаємо гречку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти сало на довгий час
Квашена капуста
Приготована способом класичного бродіння. На Заході білокачану капусту майже не їдять. Американцям не зрозуміло, з якими стравами її їсти. Пиріжки з капустою їх теж дивують.
Млинці з ікрою, м'ясом чи рибою
До самої ідеї фарширувати млинці іноземці ставляться добре. Але для них це десертна страва, яку подають з морозивом, медом чи джемом. Але не з м'ясом та рибою.
Для справжніх гурманів практично не існує шматочків сала, які непридатні в їжу. Навіть свиняча шкірка має своїх шанувальників.
Не варто просто так викидати свинячу шкірку, адже вона багата на корисні мікроелементи та цінується за свої вітамінно-мінеральні властивості.
Кулінари знають масу рецептів, в яких використовуються свинячі шкірки. Їх, наприклад, використовують при приготуванні сальтисону, холодцю, хве, закуски по-корейськи, гострих страв в азіатському стилі, чипсів.
Коментарі