понеділок, 22 жовтня 2018 14:04

Назвали народ, тривалість життя якого буде більшою за інших

Назвали народ, тривалість життя якого буде більшою за інших
Очікувана тривалість життя в Україні зараз складає 72,1 року, що є дещо нижче за середній показник у світі — 72,48 року. Фото:media.acc.cv.ua

До 2040-го в Іспанії очікують найбільшу у світі тривалість життя

Зараз країна є 4 у рейтингу, а найбільша очікувана тривалість життя у Японії, - йдеться у дослідженні Інституту вимірювання та оцінки здоров'я.

У середньому жителі цієї країни живуть майже 84 роки. Крім цього, 2 та 3 місця у рейтингу займають Сінгапур і Швейцарія. Очікується, що тривалість життя громадян цих країн складе близько 83 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Читання продовжує життя і знімає стрес

США зараз у рейтингу 43, а до 2040-го можуть втратити в рейтингу одразу 21 позицію. Водночас очікувана тривалість життя у Китаї має зрости з 76,3 року до майже 82.

Очікувана тривалість життя в Україні зараз складає 72,1 року, що є дещо нижче за середній показник у світі — 72,48 року. Так, українці у середньому житимуть довше за жителів Казахстану, Індонезії, Росії та Північної Кореї, проте менше, ніж у країнах Західної Європи та Північної Америки.

У рейтингу тривалість життя розраховується відповідно до стандартних практик страхових компаній. На неї впливає якість медицини та екологічний стан у країні.

Продукти із клітковиною відтерміновують старіння. Регулярне вживання такої їжі знижує ризики появу серцево-судинних хвороб, діабету 2 типу, ожиріння та деяких видів раку, а також позитивно впливає на тривалість життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали народ, тривалість життя якого буде більшою за інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути