понеділок, 05 березня 2012 15:28

Найбільший в світі індуїстський храм збудують в Індії

Найбільший в світі індуїстський храм збудують в Індії

Індійський фонд Mahavir Mandir Trust оголосив намір побудувати в штаті Біхар на північному сході країни найбільший індуїстський храм у світі. Планується, що новий храм буде нагадувати знаменитий Ангкор-Ват, розташований в Камбоджі.

Як очікується, на будівництво п'ятиповерхового храму заввишки понад 70 метрів піде близько мільярда рупій (майже 600 000 000 рублів). Храмовий комплекс розкинеться на кількох гектарах території - землю під його будівництво вже купили.

Храм назвуть Вірата Ангкор Ват Рам Мандір. У ньому планується розмістити статуї, що зображують персонажів індійської міфології. Зокрема, там буде стояти Радха-Крішна, Шива, Парваті, Ганеша, Сурья, Вішну і його десять інкарнацій.

Автори проекту відвели собі п'ять років на будівництво будівлі і ще п'ять років на його внутрішню обробку. Місце, де розгорнеться будівництво, має сакральним значенням для послідовників індуїзму. За їхніми даними, у віддаленому минулому боги Рама, Лакшман і Вішвамітра саме там зійшли на землю, де їх зустрів цар Суматі з королівства Вайшали.

Найближчим часом має відбутися закладка першого каменя і освітлення місця майбутнього будівництво за місцевим обрядам. Дата приурочена до сторіччя фонду Mahavir Mandir Trust, що управляє однойменним храмовим комплексом в штаті Біхар.

Найбільшим на сьогоднішній день індуїстським храмовим комплексом вважається камбоджійський Ангкор-Ват, побудований в XII столітті місцевим царем на ім'я Сурьяварман II.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший в світі індуїстський храм збудують в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути