Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 17:07

Надмірні заняття спортом загрожують жінкам безпліддям

Надмірні заняття спортом загрожують жінкам безпліддям

Фахівці з жіночої фертильності попереджають, що професійний спорт із його екстремальними навантаженнями у багато разів збільшує ризик жінки залишитися безплідною. Доктор Девід Хоффман з Асоціації репродуктивної медицини Флориди підкреслює, що у жінок-спортсменок значно частіше зустрічаються порушення овуляції і менструацій, які перешкоджають зачаттю. Деякі лікарі навіть рекомендують спортсменкам заздалегідь заморожувати яйцеклітини, аби у майбутньому збільшити шанси на материнство.

Напружені тренування знижують рівень гормону естрогену у жінок і дівчаток. Це може призвести до затримки менструації і збоїв у циклі у дорослих дам. А низький рівень естрогену у жінок, які ще не досягли періоду менопаузи, пов'язаний з порушеннями психічного розвитку в подальшому.

Мері Тьєрні з Університету Торонто зробила припущення, згідно з яким саме посилені тренування винні в порушеннях когнітивних здібностей. Вона спеціально опитала 90 здорових жінок, котрі вже пережили менопаузу, з метою проаналізувати їхню фізичну активність і звички тренуватися.

Далі були протестовані пізнавальні здібності учасниць. У результаті значне зниження показників тестування спостерігалося у жінок, які посилено тренувалися. У зв'язку з цим фахівець закликає переглянути ставлення до фітнесу, акцентуючи увагу любительок спорту на тому, що все має бути в міру.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Надмірні заняття спортом загрожують жінкам безпліддям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути