Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 12:33

Мобільні телефони заважають нормальному сну

Шведські і американські учені виявили, що випромінювання мобільних телефонів затрудняє засинання і змінює структуру сну.

Дослідники з Університета Уейна в Мічігані і двох шведських університетів провели експеримент на 70 добровольцях у віці від 18 до 45 років. Половину учасників піддавали дії аналогічного випромінювання, що випускається мобільними телефонами, інша половина такою дією не випробовувалася. Виявилось, що під дією випромінювання стадія глибокого сну наступала повільніше і тривала менше, ніж в контрольній групі, учасники якої спали нормально.

На думку керівника роботи, шведського ученого Бенгта Арнетца (BengtArnetz), випромінювання мобільного телефону активує стресову систему мозку, утрудняючи розслаблення і засинання. Певне значення може мати також додаткова стимуляція розумових функцій при розмові по телефону перед сном, повідомляє МедПортал.

Зараз ви читаєте новину «Мобільні телефони заважають нормальному сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути