неділя, 05 серпня 2012 23:46

Марсохід Curiosity готовий до посадки

Марсохід Curiosity ("Цікавість") готується до посадки на Марс, запланованої на ранок понеділка - погода на поверхні планети сприятлива, два орбітальних апарати "Марс-Одіссей" і MRO готові ретранслювати інформацію на Землю, повідомили фахівці НАСА на останній перед посадкою прес-конференції .

"Всі системи в порядку, апарат знаходиться у фазі підготовки до входу в атмосферу, космічний апарат правильно зорієнтований. Акумулятори заряджені на 100%, у нас стійкий зв'язок. Якби це був стільниковий телефон, я б сказав, що у нас "п'ять смужок " , - сказав Брайан порток (Brian Portock), заступник керівника проекту.

Зонд стартував з космодрому на мисі Канаверал 26 листопада 2011. Марсохід повинен торкнутися колесами поверхні планети в понеділок, 6 серпня, о 05.17 за Гринвічем. Оскільки радіосигнал йде від Марса до Землі 14 хвилин, фахівці дізнаються про успішну посадку тільки о 05.31 за Гринвічем.

Curiosity - представник третього покоління марсоходів. Він значно перевершує за своїми можливостями "предків": майже іграшкового Sojourner, і трохи більш солідних Spirit і Opportunity. За розміром новий ровер приблизно відповідає невеликому автомобілю і важить 899 кілограмів. На його борту встановлені 10 наукових інструментів загальною масою 75 кілограмів.

Головна наукова задача Curiosity - спробувати виявити сліди води, провести геохімічні дослідження і вивчити ті екологічні ніші, де в минулому або зараз могли б існувати живі організми.

Зараз ви читаєте новину «Марсохід Curiosity готовий до посадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути