неділя, 27 листопада 2011 11:36

Американці запустили ракету, яка знайде життя на Марсі
6

Фото: Фото: Reuters

З мису Канаверал (штат Флорида, США) в суботу, 26 листопада, стартувала ракета Atlas 5, яка направляється до Марса, на борту якої знаходиться марсохід Curiosity вартістю 2,5 млрд доларів.

Про це повідомляє американське космічне агентство NASA.

Ракета з науковою лабораторією з вивчення Марса повинна досягти "червоної планети" 6 серпня 2012 року. Мета експедиції - визначити, чи придатна для життя планета.

Нагадаємо, 9 листопада з Байконура була запущена міжпланетна станція "Фобос-Грунт", призначена для доставки зразків грунту з супутника Марса. Але після успішного запуску маршова рухова установка станції не включилася і не змогла перевести апарат на траєкторію перельоту до Марса.

Як відомо, американські вчені встановили, що в даний час умови на Марсі вкрай жорсткі - середня температура становить мінус 55 градусів за Цельсієм, а тиск - 5,25 міліметра ртутного стовпчика. За таких умов існування води на поверхні у вигляді водойм неможливо. Разом з тим, геологічні сліди, в тому числі і глинисті мінерали, вказують на наявність процесів, пов'язаних з водою.

Зараз ви читаєте новину «Американці запустили ракету, яка знайде життя на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути