Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 19:49

Янукович поїде на перший запуск української ракети "Циклон-4"

Янукович поїде на перший запуск української ракети "Циклон-4"

Президент України Віктор Янукович та президент Бразилії Ділма Руссефф підтвердили готовність бути присутніми на першому запуску української ракети-носія "Циклон-4".

Президенти також визнали прогрес у розвитку спільного проекту в космічній галузі "Циклон-4 – Алкантара" та висловили впевненість, що перший запуск з космодрому Алкантара буде успішним.

Глави двох держав висловилися за розширення співпраці між Бразилією та Україною в галузі дослідження та мирного використання космічного простору шляхом здійснення нових спільних проектів.

Нагадаємо, Янукович зазначив, що "проект "Циклон-4 – Алкантара" стане реальністю вже найближчим часом".

"Ми вже інвестували 100 млн дол., і я не маю сумніву, що цей проект стане реальністю найближчим часом. Завдання – завершити у 2013 році усі початкові роботи для запуску ракет", – заявив Янукович.

Глава держави зазначив, що згідно з графіком робіт українська сторона виготовляє необхідне для проекту космічне обладнання. Бразилія, зі свого боку, завершила будівництво порту в Алкантарі, який потрібен для доставки цієї техніки з України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїде на перший запуск української ракети "Циклон-4"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути