понеділок, 05 жовтня 2009 11:09

Мамонт добре зберігся - останки важать п"ятдесят кілограмів (ФОТО)

 

У музеях світу покажуть останки мамонта, який загинув 40 тис років тому, і винятково добре зберігся з доісторичних часів.

Дитинча шерстистого мамонта затягнуло у глинисту річку.
Як повідомляється, аналіз останків тварини "може видати секрети, як представники його виду виживали у середовищі льодовика".

Мамонтові, якому вчені дали ім"я Люба, було близько місяця, коли вона померла у річці в Сибірі, де її знайшли мисливці за оленями три роки тому. Тварина, яку знайшли на півострові Ямал у Росії, важить близько п"ятдесяти кілограмів, і має розміри великого собаки.

Її тіло винятково добре збереглося у вічній мерзлоті. У її шлунку знайшли сліди їжі, яку вона вживала, - материнське молоко, і вчені виявили у її горлі, і в роті глинисту гущу, яка свідчить про причини смерті тварини, - мамонт задихнувся.

Дослідивши останки, вчені багато нового багато дізнатися про вимерлий вид, - наприклад, встановили той факт, що жирові клітини на задній частині голови дозволяли регулювати температуру тіла мамонта.

Зараз почалася серія виставок у музеях палеонтології, яка буде тривати до 2014 року, в рамках якої останки мамонта привезли до музею Чикаго, зазначається у статті.

Глиниста гуща допомогла мамонту зберегти очі, шкіру, внутрішні органи і залишки шерсті. Вчені сподіваються зібрати інші свідчення, чому 10 тис років тому, в кінці ери пліоцену, мамонти зникли.

Gazeta.ua за матеріалом: Times

Зараз ви читаєте новину «Мамонт добре зберігся - останки важать п"ятдесят кілограмів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути