понеділок, 21 червня 2010 17:28

Люди народжуватимуть дітей штучним шляхом - вчені

Люди народжуватимуть дітей штучним шляхом - вчені

Необхідність в зачатті дітей природним шляхом невдовзі відпаде сама собою - вважають автори доповіді опублікованої в Reproductive BioMedicine в понеділок.

Автори дослідження вважають, що в найближчі десятиліття середній вік батьків буде збільшуватися, тобто якщо нині ця цифра в розвинених країнах Заходу становить 28-30 років, то незабаром вона перевищить 33 роки.

Далі вчені відзначили, що у віці 35-ти і більше років шанси на природне зачаття становитимуть 1:10 в той час як штучне запліднення зможе гарантувати народження дитини з 90% ймовірністю.

Сучасні досягнення в технології ЕКЗ (екстракорпорального запліднення) дозволять створювати ембріони і вирощувати їх поза тілом матері, у керованих комп'ютером сховищах.

"Вже в найближчі п'ять-десять років сорокарічні пари отримають можливість "промислового" відтворення потомства", - повідомив Джон Йович, один з авторів доповіді.

Габор Вайта, австралійський ветеринар і провідний автор доповіді, працював з експертами Європейського товариства репродукції людини і ембріології, і відзначив, що штучне вирощування ембріона великої рогатої худоби в 100 разів більш ефективне, ніж природний процес розведення.

MigNews

Зараз ви читаєте новину «Люди народжуватимуть дітей штучним шляхом - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути