понеділок, 17 травня 2010 15:45

З природним заплідненням може бути покінчено

З природним заплідненням може бути покінчено

Через десять років пари, які бажають завести дітей, можливо, зовсім відмовляться від сексу, віддавши перевагу екстракорпоральному заплідненню.

За оцінками вчених, розвиток технології ЕКО дозволить домогтися 100-процентної гарантії успіху і вирощувати ембріони в спеціальних інкубаторах, якими керують за допомогою комп'ютера.

Таким чином знизиться тиск, який відчувають пари, які відкладають народження дітей задля кар'єри. ЕКО збільшить їхні шанси на успішне запліднення, тому що ймовірність природного запліднення після 35 років оцінюється як один шанс з десяти. Автори дослідження пишуть про швидкий прогрес у штучному заплідненні серед домашніх тварин, де вченим вдалося досягти майже 100-відсоткової гарантії успіху. Вони стверджують, що ця технологія легко може бути адаптована до людей.

За словами одного з авторів дослідження Джона Йович, "природна репродукція досить неефективна", тому через 5-10 років сорокарічні пари, які бажають завести дитину, будуть вдаватися до ЕКЗ.

Керівник дослідження, австралійський ветеринар Габор Ваджта підкреслив, що отримання ембріонів худоби в пробірці в 100 разів ефективніше, ніж натуральне відтворення. На його думку, немає жодних причин для того, щоб штучне запліднення у людини теж не стало у 100 разів ефективнішим, ніж традиційні спроби зачати дитину.

Inopressa.ru

Зараз ви читаєте новину «З природним заплідненням може бути покінчено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути