пʼятниця, 21 травня 2010 19:44

Вперше за останні 25 років британка народила шістьох дітей

Вперше за останні 25 років британка народила шістьох дітей

У Великій Британії вперше за останні 25 років жінка народила одразу шістьох дітей. 31-річна Вікі Лем з графства Оксфордшир дала життя чотирьом дівчаткам і двом хлопчикам. Найбільша дитина важить 877 грамів, а найменша - 594 грами.

Співробітники пологового будинку витратили всього п'ять хвилин, щоб дыстати 6 дітей шляхом кесаревого розтину. Всі шестеро малюків з'явилися на світ на 14 тижнів раніше за встановлений термін і виглядали дуже слабкими, але лікарі зробили все від них залежне, щоб допомогти новонародженим вижити.

Дітей помістили у спеціальні камери інтенсивного догляду для недоношених немовлят. Найближчі два тижні стануть критичними для новонароджених, повідомив представник госпіталю Оксфордшир.

Пара розраховувала лише на появу двійнят, і народження чотирьох "незапланованих" немовлят стало для них сюрпризом. У Вікі та її чоловіка-ровесника Енді є також п'ятирічна донька.

У Великій Британії зараз спостерігається найзначніше за останні 35 років зростання народжуваності, що становить у середньому 1,95 дитини на одну жінку. Кількість породіль у віці, що перевищує 40 років, за останні 10 років подвоїлося, а середній вік британської "молодої мами" сягнув 29 років.

Народження шістьох дітей одночасно у однієї жінки - явище дуже рідкісне для Англії. Востаннє такий випадок там був зафіксований 1983 року. Народження шістьох дітей припадає раз на 4,5 мільйони. У більшості випадків це відбувається внаслідок штучного запліднення або лікування безпліддя.

На початку року в Італії 30-річна жінка народила чотирьох дівчаток і двох хлопчиків. Пологи пройшли в місті Беневенто на півдні країни. Лікарі були змушені зробити кесарів розтин. Вага дітей - від 610 до 800 г.

А ось наприкінці січня 2009 вдруге в історії медицини жінка народила вісьмох дітей.

Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Вперше за останні 25 років британка народила шістьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути