вівторок, 27 травня 2008 13:09

Ліки від недоумства підсилюють розумові здібності здорових людей

Учені Кембріджського університету виступили із заявою про те, що препарати, створені для лікування хвороби Альцгеймера, здатні зробити здорових людей розумнішими.

У найближчі декілька десятиліть в світі з"являться нові препарати, активізуючі роботу мозку. Подібні препарати, відомі як підсилювачі пізнавальних здібностей, впливають на діяльність нервової системи, яка у свою чергу впливає на розумову діяльність.

Фахівці з Кембріджа заявили про те, що деякі препарати, призначені для лікування хвороби Альцгеймера, насправді підвищують здібності людей до навчання. Наприклад, завдяки лікам Провіджил чоловік здатний значно поліпшити свою оперативну (короткострокову) пам"ять. До того ж, перевага подібних препаратів в порівнянні з іншими стимуляторами полягає в тому, що вони не викликають звикання.

За словами учених, процес стимулювання пізнавальних здібностей мозку може проходити по-різному, оскільки мережі нейронів мозку можна представити як мережі електричних проводів, які можуть або включатися, або вимикатися так званими нейромедіаторами.

Учені говорять, що якщо в процесі дослідження новітніх препаратів вони не виявлять істотних побічних ефектів, то незабаром ліки такого роду з"являться у відкритому доступі і проведуть революцію в медицині, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ліки від недоумства підсилюють розумові здібності здорових людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути