середа, 27 жовтня 2010 12:58

Курці частіше страждають на недоумство

Курці частіше страждають на недоумство

Завзяті курці середніх років, які викурюють на день по 40 сигарет, збільшують тим самим ризик розвитку хвороби Альцгеймера удвічі.

Цей факт в ході досліджень з'ясували американські вчені з науково-дослідного центру Kaiser Permanente під керівництвом доктора Рейчел Вітмер.

Дослідження також засвідчили: куріння підвищує ризик розвитку певної форми слабоумства.

Дослідники стежили за 21 тис. чоловіків і жінок середнього віку впродовж 23 років. Виявилося, що люди, які викурювали по дві пачки сигарет на день, мали на 157% вищей ризик заробити хворобу Альцгеймера порівняно із некурящими людьми, пише Newsru.

Також у них був на 172% вищий ризик розвитку судинної деменції - типу недоумства, що часто виникає внаслідок порушення кровопостачання мозку.

У той же час люди, що кинули курити, чи викурювали менше пачки на день, не мали підвищеного ризику.

Все це доводить: мозок не в змозі впоратися з наслідками тривалого куріння. Куріння впливає на судинну систему, змінюючи кров'яний тиск і підвищуючи фактори згортання крові..

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що від пасивного паління виникає запалення легенів. У людей, які дихають димом поруч з курцями, зменшується робочий об'єм легенів. Відмирають тканини, де відбувається газообмін - кров віддає вуглекислий газ і насичується киснем.

Зараз ви читаєте новину «Курці частіше страждають на недоумство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути