Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2010 07:00

Пасивне куріння викликає запалення легень

Від пасивного куріння виникає запалення легень. Такого висновку дійшли вчені із університету Колорадо. Дію тютюнового диму випробовували на мишах. Після чотирьох  місяців пасивного куріння гризуни захворіли на емфізему. Їхні легені збільшилися в об"ємі, дихати стало важко. Також у них підвищився рівень білих кров"яних тілець. Це означає, що імунна система почала боротися із запаленням.

— Від пасивного куріння завжди виникає запалення. Але воно неінфекційного походження, — каже 41-річний Вадим Давидов, пульмонолог із Маріуполя. — У людей, які дихають димом поруч із курцями, зменшується робочий об"єм легень. Відмирають тканини, де відбувається газообмін — кров віддає вуглекислий газ і насичується киснем. Запалення може призвести до хронічного бронхіту, бронхіальної астми, саркоїдозу легень. Це коли утворюються гранульоми — вузлики із запалених клітин. Пацієнти скаржаться на задишку. Цю хворобу  довго і важко лікують.

Зараз ви читаєте новину «Пасивне куріння викликає запалення легень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути