понеділок, 21 червня 2010 17:29

Крах людства настане через 100 років - вчені

Крах людства настане через 100 років - вчені

Через 100 років - до 2110 - людство повністю зникне з Землі, стверджує відомий австралійський вчений Франк Феннер.

На думку вченого, основну загрозу існуванню людей становить "нестримне споживання, різке зростання чисельності населення землі, швидка зміна клімату у зв'язку з глобальним потеплінням".

"Стародавні товариства людей відрізнялися підвищеною стабільністю, а сьогоднішня глобальна цивілізація - ні", - наводить точку зору вченого лондонська преса.

"Австралійські аборигени довели, що без сучасних досягнень науки вони можуть вижити протягом 40 - 50 тисяч років, - пояснює учений. - Однак сьогоднішнє суспільство через свою економічну та соціальну діяльність поставило homo sapience на межу повного зникнення".

"Промислова революція та індустріалізація породили епоху, яку за своїм впливом на планету можна порівняти з наслідками льодовикового періоду або зіткненням Землі з великою кометою", - заявив Феннер.

Торкаючись причин свого нинішнього виступу, він зазначив, що "не ставить собі за мету змусити змінити цивілізаційну модель людства, яке продовжує йти шляхом свого власного біологічного краху незважаючи на численні попередження".

У 80-ті роки минулого століття 95-річний Феннер здобув усесвітню популярність за роботи в галузі мікробіології. Він був одним з учених, котрі зупинили епідемію віспи. Зараз він займається також проблемами виживання людини як біологічного виду.

Згідно з останніми даними ООН, в 2009 році населення Землі становило 6,8 млрд чоловік, а наступного року воно вже перевищить 7 млрд.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Крах людства настане через 100 років - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути