понеділок, 01 грудня 2008 14:06

Які проблеми найбільше хвилюють людство

Проблеми навколишнього середовища залишаються серед пріоритетів жителів планети не дивлячись на світову фінансову кризу, зокрема, 43% вважають проблеми зміни клімату важливішими економічних, мовиться в результатах опитування, представленого Програмою ООН по навколишньому середовищу (UNEP) і проведеного Кліматичним партнерством HSBC.

У опитуванні взяли участь 12 тисяч людей, зокрема, з Австралії, Бразилії, Британії, Німеччини, Індії, Франції, Мексики, США і Китаю, повідомляє РІА "Новости".

Близько 75% учасників опитування заявили, що хотіли б, щоб їх країна скоротила викиди вуглекислого газу в атмосферу, що вважається однією з головних проблем зміни клімату.

Ще 55% респондентів виразили упевненість в необхідності збільшення інвестицій в поновлювані джерела палива.

"Результати опитування демонструють необхідність рішучих дій в боротьбі із зміною клімату", - заявив експерт Ніколас Стерн, автор представленого в жовтні 2006 року доповіді "Огляд економіки (в умовах) зміни клімату", в якому прогнозувався рівень впливу кліматичного потепління на водні ресурси.

Зараз ви читаєте новину «Які проблеми найбільше хвилюють людство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути