Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 11:22

Коров'яче молоко може захистити від діабету

Коров'яче молоко може захистити від діабету

Діти, у чий раціон не входить коров'яче молоко, мають високий ризик розвитку діабету. У Фінляндії дослідники вивчили 230 немовлят, які замість грудного вигодовування отримували дитяче харчування двох типів.

Одним малюкам давали харчування на основі коров'ячого молока, а іншим - на основі спеціальної формули. При цьому у всіх дітей була генетична схильність до діабету типу 1, пише Newsru з посиланням на The Daily Mail.

Надалі фахівці спостерігали за маленькими учасниками експерименту, і через 10 років зробили аналізи. Результати дослідження були опубліковані в журналі "Медицина Нової Англії".

Як виявилося, у дітей, які отримували харчування на основі коров'ячого молока, удвічі вірогідніше, ніж у інших, розвивалися антитіла до діабету. Дослідники вважають: таким чином, вносячи корективи в дитяче харчування, можна захистити малюків з групи ризику від діабету.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що всього одна безсонна ніч може перешкодити організму повноцінно використовувати інсулін для переробки цукру, внаслідок чого і розвивається діабет.

Зараз ви читаєте новину «Коров'яче молоко може захистити від діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути