Український кондитер Оксана Мартім'янова робить незвичайі рецепти цукерок. В їх основу входить зелена гречка, насіння льону і соняшнику, мед і натуральний шоколад. На такий дивний склад рецепта дівчину наштовхнули спогади з дівоцтва.
"Я не любила вермішелевий суп. Ставила ложку вертикально, щоб заміряти глибину в тарілці. Ще я не любила манну кашу і мерзенний вінегрет з картоплі і квашеної капусти. Ось що я обожнювала, так це гречану кашу з молоком. І з цукром, звичайно", - згадує Оксана, пише kp.ua.
До створення власного солодкого бізнесу Оксана почала зі звичайного ларька з кондитеркою в Сумах. З'являлися нові торгові точки у вигляді магазинів і кав'ярень. Після настання кризи справи пішли на дно. Дівчина втратила чотири магазини з п'яти.
"Йшла по місцевому супермаркету, і мені на очі попався кленовий сироп. Відмінний сувенір для ласунів, який привозять в подарунок з Канади. Тоді я і задумалася: а що ми веземо з України, коли подорожуємо в інші країни? В голову прийшло тільки одне - солодощі! Цукерки з натуральних місцевих компонентів", - додає Оксана.
У пошуках оригінального рецепта солодощів, кондитер витратила майже 2 тисячі доларів і два мішки крупи. Спочатку цукерки були трюфельними на основі гречаного борошна.
Зараз Оксана випускає мармелад з обсмаженої гречки, моркви і копченої груші, а також грильяж з курагою і м'ятою, подвійний мармелад-гречаний і молочний зі згущеного молока.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці масово переходять на крупи
Якщо зазвичай людина не вживає забагато солодкого, викликати нестримне бажання наїстися його може нестача цинку, магнію або хрому. У людей, які взагалі життя свого без солодощів не уявляють, причина постійної тяги до подібної їжі полягає в залежності від цукру. Коли рівень цукру в крові підвищується, вивільняється гормон інсулін. Це призводить до великих витрат енергії. Як наслідок, виснажений організм вимагає нової порції цукру в спробах поповнити вичерпаний запас. Найкращий спосіб із цим боротися — зменшити вживання штучного цукру й замінити його природною глюкозою з овочів та фруктів. Також варто включити в раціон більше багатої на білок їжі. Це допоможе уповільнить процес вивільнення енергії.
Коментарі