пʼятниця, 28 грудня 2018 04:20

Кондитер створює незвичні солодощі з гречки

Український кондитер Оксана Мартім'янова робить незвичайі рецепти цукерок. В їх основу входить зелена гречка, насіння льону і соняшнику, мед і натуральний шоколад. На такий дивний склад рецепта дівчину наштовхнули спогади з дівоцтва.

"Я не любила вермішелевий суп. Ставила ложку вертикально, щоб заміряти глибину в тарілці. Ще я не любила манну кашу і мерзенний вінегрет з картоплі і квашеної капусти. Ось що я обожнювала, так це гречану кашу з молоком. І з цукром, звичайно", - згадує Оксана, пише kp.ua.

  Гречані цукерки з шоколадом і курагою. Фото: фейсбук
Гречані цукерки з шоколадом і курагою. Фото: фейсбук

До створення власного солодкого бізнесу Оксана почала зі звичайного ларька з кондитеркою в Сумах. З'являлися нові торгові точки у вигляді магазинів і кав'ярень. Після настання кризи справи пішли на дно. Дівчина втратила чотири магазини з п'яти.

"Йшла по місцевому супермаркету, і мені на очі попався кленовий сироп. Відмінний сувенір для ласунів, який привозять в подарунок з Канади. Тоді я і задумалася: а що ми веземо з України, коли подорожуємо в інші країни? В голову прийшло тільки одне - солодощі! Цукерки з натуральних місцевих компонентів", - додає Оксана.

У пошуках оригінального рецепта солодощів, кондитер витратила майже 2 тисячі доларів і два мішки крупи. Спочатку цукерки були трюфельними на основі гречаного борошна.

Зараз Оксана випускає мармелад з обсмаженої гречки, моркви і копченої груші, а також грильяж з курагою і м'ятою, подвійний мармелад-гречаний і молочний зі згущеного молока.

  Грильяж з гречки. Фото: Фейсбук
Грильяж з гречки. Фото: Фейсбук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці масово переходять на крупи

Якщо зазвичай людина не вживає забагато солодкого, викликати нестримне бажання наїстися його може нестача цинку, магнію або хрому. У людей, які взагалі життя свого без солодощів не уявляють, причина постійної тяги до подібної їжі полягає в залежності від цукру. Коли рівень цукру в крові підвищується, вивільняється гормон інсулін. Це призводить до великих витрат енергії. Як наслідок, виснажений організм вимагає нової порції цукру в спробах поповнити вичерпаний запас. Найкращий спосіб із цим боротися — зменшити вживання штучного цукру й замінити його природною глюкозою з овочів та фруктів. Також варто включити в раціон більше багатої на білок їжі. Це допоможе уповільнить процес вивільнення енергії.

Зараз ви читаєте новину «Кондитер створює незвичні солодощі з гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути