Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 16:16

Комп'ютерним піратам оголосили найбільшу війну

Комп'ютерним піратам оголосили найбільшу війну

Американська асоціація кінокомпаній (MPAA) спільно з голландською правозахисною організацією BREIN провели масштабний антипіратський рейд. В результаті закрито більше 50 торрент-трекерів, 12 в США і не менше 39 сайтів в інших країнах. Власників цих ресурсів звинуватили в порушенні авторських прав, йдеться у прес-релізі BREIN, передають Вести.

Назви закритих сайтів не називають. Техноблог Mashable повідомляє, що рейд ніяк не позначився на роботі найбільших торрент-трекерів. Конкретні URL-адреси також не уточнено, оскільки закриті ресурси можуть з'явитися знову, але на іншому домені верхнього рівня. Наприклад, torrentmovies.com відновить роботу за адресою torrentmovies.info.

Згідно з інформацією сайту TorrentFreak, BREIN тимчасово закрила більше тисячі торрент-трекерів у Голландії, і зараз вона допомагає MPAA зробити те ж саме в США. Крім того, BREIN веде антипіратську діяльність в 11 інших країнах. У тому числі в Німеччині, Франції, Великобританії та Канаді.

Останній великий антипіратський рейд провели у вересні минулого року. Тоді за звинуваченням у протизаконній діяльності заарештували більше десяти людей у віці від 25 до 30 років, які очолюють чотири нелегальні файлообмінні мережі. Затриманим пред'явили звинувачення в комп'ютерному піратстві, хакерстві і шахрайстві.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що київський інтернет-провайдер заплатить півмільйона за піратство.

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютерним піратам оголосили найбільшу війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути