Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 05:15

"Пірати" виклали в інтернеті роман Ліни Костенко

В інтернеті незаконно розмістили роман "Записки українського самашедшого" 80-річної Ліни Костенко. Текст можна читати або скачати безкоштовно з однієї інтернет-бібліотеки. Це засмутило видавця 49-річного Івана Малковича, у видавництві якого випустили книжку.

— Дуже прикро. Спробуємо боротися. Знаю, що це дуже важко, тому що ці сайти зазвичай зареєстровані десь на Кіпрі або бозна-де, куди не досягнеш.

— Хоча щодо автора і видавництва це нечесно, але я тепер зможу почитати роман, не витративши 70 гривень, — каже 24-річна Валентина з Боярки на Київщині. — Приблизно за стільки недавно купувала книжку на подарунок.

Пірати не вперше дошкуляють Ліні Костенко. Кілька років тому невідомі перевидали її поетичну збірку "Вибране" 1989 року. Програміст Микола Бармаковський, 31 рік, вважає, що боротися з комп'ютерними піратами непотрібно:

— Невже встигли забути самвидав? Не можна претендувати на звання "совісті нації" та поводити себе як усякі дарьї донцови. Авторам самим варто викладати твори в електронному вигляді. Це хороша реклама. До паперової книжки можна додавати щось унікальне, щоб купували. Наприклад, красиві ілюстрації.

Роман Костенко про 35-річного комп'ютерника вийшов 17 грудня. Зараз "Записки..." є найбільш запитуваним виданням в українських книгарнях. Перший 10-тисячний наклад розкупили за 10 днів. Продавали навіть за 200 грн. Від видавництва книготорговці отримують її по 42 грн. Малкович повідомив, що зараз додруковують іще 25 тис. примірників. Загальний тираж "Записок..." становитиме 45 тис.

Наприкінці січня — в середині лютого Ліна Костенко проведе творчі вечори. Зустрінеться з читачами у Києві, Львові, Рівному, Острозі, Харкові і Кривому Розі. Там можна буде придбати книжку, отримати автограф письменниці й поставити запитання письмово. Запрошення розповсюджують безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «"Пірати" виклали в інтернеті роман Ліни Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути