четвер, 01 березня 2012 16:05

Китайські селяни ризикують життям, опалюючи своє житло

Справжнім геройством для жителів китайської провінції Шаньдон є спроба забезпечити опалення для свого житла. Вони по-справжньому ризикують своїм життям та кінцівками, в гонитві теплом у своїх домівках, несучи величезний поліетиленовий балон, вщент наповнений побутовим газом, з найближчого газового родовища у сусідньому районі. Про це пише Daily Mail.

Занадто бідні, щоб підключитися до загальної мережі газопостачання, вони змушені мандрувати по газ до іншого району, аби заправити свої балони краденим паливом з розташованого неподалік газовидобувного родовища. Потім селяни обережно несуть цей "смертельний" скарб додому, намагаючись оминати усі вогненебезпечні місця на своєму шляху. Деякі балони сягають 6 метрів у довжину.

Працівники родовища намагалися попередити селян про небезпеку, проте даремно: "Ми намагалися їм пояснити, що це - все одно, що нести вибухівку до себе додому, але вони не слухають."

Місцеві жителі запевняють, що досі не було жодного вибуху, між тим, майже всі мешканці провінції видобувають для себе пальне так само.

 

Зараз ви читаєте новину «Китайські селяни ризикують життям, опалюючи своє житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути