вівторок, 28 лютого 2012 06:15

100-кілограмова брила льоду вбила жінку

24 лютого вперше за останні кілька тижнів температура в Києві сягнула +4°С. На дахах почав танути сніг. О 13.30 100-кілограмова брила снігу з льодом упала з третього поверху будинку №25 на вул. Воздвиженській на 65-річну Ерганік Нагорну.

— Я був під будинком, доріжки чистив, — згадує її чоловік 68-річний Олег Нагорний. — Чую: бабах! Повертаюся — Іра лежить (називав дружину Іриною. — "ГПУ"). Голова розбита, з носа фонтан крові, череп розломлений. Я її і так і сяк — без реакції. Ще дихала, кажу — "швидку" викликайте, давайте відтягнемо.

— "Швидка" їхала півгодини, — каже Микола Нагорний, зять загиблої. Він прибіг на місце трагедії за кілька хвилин, бо працює поряд. — Теща була ще жива, у неї був слабкий пульс. Померла ще до приїзду лікарів.

— Ми дійсно їхали хвилин із 20, — говорить Микола Мельник, лікар із бригади "швидкої". — Але час уже не грав ніякої ролі. Травми були несумісні з життям.

Вул. Воздвиженська — поряд з Андріївським узвозом, у Подільському районі столиці. Будинок №25 — триповерховий, багатоквартирний. Нагорні живуть у кількаквартирному особняку №27.

За декілька годин після трагедії тіло жінки лежить на асфальті. Його накрили чорною поліетиленовою плівкою. Навколо — брили снігу і льоду, тала вода розмиває калюжу крові. Жителі будинку №25 бояться заходити додому. Міліціонери допитують свідків, комунальники огороджують тротуари червоними стрічками. На будинках вивішують оголошення "Обережно. Ймовірність падіння бурульок". Вулицею їде весільний білий лімузин — компанія фотографується на тлі відреставрованих особняків на вул. Воздвиженській.

— Ми з Ірою поверталися з ринку, — плаче Маргарита Тіпашкіна, подруга загиблої. — Набрали продуктів. Вона несла сумку, я пакет. Планували до обіду пельменів наварити. Із будинку №25 вийшла сусідка Валя. Іра каже: давно ми з тобою не бачилися. Стали перед будинком поговорить, а я понесла сумки. У цей момент крига впала. Валю не зачепила — вона під козирьком стояла.

Ерганік Нагорна родом з Абхазії. До пенсії працювала лаборантом ветеринарної лабораторії Житнього ринку, чоловік із зятем — ветеринари у власній клініці.

— 42 роки разом прожили, — Олег Петрович перебирає сімейні фотографії. Із рук не випускає весільний знімок. — Іра ніколи нічим не хворіла. Була прекрасною дружиною і люблячою бабусею. У нас є онук Ваня.

На пенсіонерку впав злежаний сніг. Бурульки комунальники збивали кілька днів до цього.

— Позавчора позбивали всі бурульки з того будинку, — каже Тетяна Папка з комунального підприємства "Центральний", що опікується будинком №25. — А з даху сніг не завжди чистимо. Якщо огородження немає, то небезпечно лізти.

— Зараз усе має з'ясувати слідство, — додає Ігор Павлик, заступник голови  Подільської районної адміністрації Києва. — Ми стежили за ситуацією, намагалися збивати і бурульки, і сніг. Але вночі йшов дощ, і вода підмила велику ділянку снігу на старому даху будівлі.

Крига покалічила 15 киян

Цієї зими зафіксували 15 випадків падіння бурульок на людей, із них 11 — минулого тижня.

24 лютого вранці на вул. Гарматній, 49 бурулька впала на 45-річну Ельміру Тільнову. Вона в лікарні. Від загибелі врятувала шапка.

23 лютого бурулька з будинку на вул. Пушкінській, 24а впала на 20-річного Івана. Влучила у спину, зламала ребро.

21 лютого на вул. Гончара, 88а брила замерзлого снігу впала на вчительку музики Ірину Булинікову. Вона поїхала на роботу, однак згодом її забрали до лікарні.

 

Зараз ви читаєте новину «100-кілограмова брила льоду вбила жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути