




Незвичайну "весняну" страву готують у східній частині Китаю: на початку квітня просто серед вулиць готують курячі яйця, зварені в дитячій сечі. При цьому, основною умовою приготування китайського делікатесу є те, що сеча має належати саме хлопчикам віком до 10 років.
Така екзотична страва точно б шокувала європейських туристів, а от місцеві мешканці досить активно скуповують делікатес: 1,50 юаней за штуку.
"Вторинний продукт" для приготування яєць збирають серед місцевих початкових шкіл, пояснюючи: "чим молодший хлопчик - тим краща буде страва".
Взагалі-то традиція приготування такої дивовижної страви зберігається в Китаї вже протягом кількох тисяч років, тому її можна назвати традиційною. На думку китайців, страва ця - смачна і корисна, а весняною вважається тому, що після її вживання - запевняють китайські кухарі - протягом весни людина протистоятиме хворобам і почуватиметься бадьоро.
Коментарі
4