Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 11:23

Китай назвали "найзеленішою" і найбільш екологічно небезпечною країною

Китай назвали "найзеленішою" і найбільш екологічно небезпечною країною

Китай, який є світовим лідером з викидів вуглекислого газу в атмосферу, вийшов на друге місце у світі з виробництва електроенергії з екологічно чистих джерел.

За цим показником Китай випередив США і Японію і поступився лише Великобританії.

Згідно зі звітом агентства Vivid Economic Report, підготовленим на замовлення аналітичного центру австралійського Інституту з вивчення клімату, Великобританія вкладає в альтернативну енергетику 29,30 доларів на одну тонну викидів, Китай 14,20 доларів, США - 5,10 доларів, Японія - 3,10 доларів і Південна Корея витрачає лише 70 центів на тонну. На частку цих країн припадає майже половина всіх промислових викидів в атмосферу.

За інвестиціями в альтернативну енергетику і технології зниження викидів Китай вийшов в абсолютні лідери, витративши в 2009 році на ці цілі 35 мільярдів доларів. На другому місці опинилися США - 18 мільярдів і Великобританія - 11 мільярдів.

Крім того, Китай має намір закрити більше 100 вугільних електростанцій до 2011 року, незважаючи на те, що за ефективністю вони не поступаються американськими. Це дозволить зменшити викиди на 15 відсотків. Також уряд пропонує великі субсидії для компаній, що використовують чисту енергію. До 2015 року Китай планує виробляти до 15 відсотків всієї електроенергії з екологічно чистих джерел.

Китаю вдалося вийти у світові лідери завдяки стратегічним рішенням, які прийняло керівництво країни.

"Китай пропустив дві попередні промислові революції і не хоче пропустити третю. У результаті зараз Китай розпоряджається найбільшою часткою інвестицій в чисту енергетику в світі", - заявив директор австралійського Інституту з вивчення клімату Ервін Джексон.

Раніше повідомлялося, що згідно з прогнозами, до 2050 року США перейдуть на альтернативні джерела енергії і перестануть залежати від нафти.

За матеріалами Inright, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Китай назвали "найзеленішою" і найбільш екологічно небезпечною країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути