"Не дарма на Паску прийнято їсти яйця, - розповідають фахівці. - В них міститься найлегший для переварювання білок. Найкраще ними поснідати і в перший день інших білкових продуктів не вживати. З наступного дня можна поступово розширювати білковий раціон. Другими за легкістю засвоювання йдуть молочні білки, за ними - курка, свинина. Найважчі білки - у гусятині, баранині та яловичині. До них можна переходити в кінці першого тижня після Великодня".
Щоб підготувати шлунок до роботи, за 5 хвилин перед прийомом їжі прийміть аперитив. Краще всього для цієї мети підходить 100 г сухого вина або 50 г горілки (якщо ви суворо дотримувалися посту, більше на Пасху краще не пити, щоб не отруїти організм). А для того, щоб білок краще перетравився і засвоївся, додайте в їжу спеції (імбир, перець).
Якщо у шлунку таки з"явилася важкість, допоможуть препарати, які містять травні ферменти (панкреатин, фестал, мезим).
За матеріалами: "Сегодня".
Коментарі