Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 12:27

Яке м"ясо не бажано їсти в перший день після посту

Яке м"ясо не бажано їсти в перший день після посту
Закінчується Великий пост, і ті, хто постять почнуть їсти м"ясо та інші заборонені ритуалом страви. Проте їх не можна їсти абияк - білки можуть після 48 днів утримування викликати справжню бурю в животі. Щоб цього уникнути, дотримуйтеся нехитрих правил.

"Не дарма на Паску прийнято їсти яйця, - розповідають фахівці. - В них міститься найлегший для переварювання білок. Найкраще ними поснідати і в перший день інших білкових продуктів не вживати. З наступного дня можна поступово розширювати білковий раціон. Другими за легкістю засвоювання йдуть молочні білки, за ними - курка, свинина. Найважчі білки - у гусятині, баранині та яловичині. До них можна переходити в кінці першого тижня після Великодня".

Щоб підготувати шлунок до роботи, за 5 хвилин перед прийомом їжі прийміть аперитив. Краще всього для цієї мети підходить 100 г сухого вина або 50 г горілки (якщо ви суворо дотримувалися посту, більше на Пасху краще не пити, щоб не отруїти організм). А для того, щоб білок краще перетравився і засвоївся, додайте в їжу спеції (імбир, перець).

Якщо у шлунку таки з"явилася важкість, допоможуть препарати, які містять травні ферменти (панкреатин, фестал, мезим).

За матеріалами: "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Яке м"ясо не бажано їсти в перший день після посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути