вівторок, 09 вересня 2008 08:52

Як стати оптимістом

Як стати оптимістом
Нейронна мережа, яка може імітувати людську здібність до оптимізму, була створена в Нью-йоркському Університеті. Свідоме "підвищення" настрою та створення настрою на довге і щасливе життя допомагають людині справитися з такими труднощами, як розлучення або важке захворювання.

Результати проведеного дослідження, опубліковані в журналі Nature, показали, що за стан оптимізму відповідає та ж область мозку, що викликає депресію і смутний настрій.

Головою дослідницького проекту виступив доктор Талі Шерот (TaliSharot). Учені з Нью-йоркського університету використовували технологію функціонального магнітно-резистивного резонансу з метою вивчення поведінки мозку в той період життя учасників експерименту, коли вони відчували особливий підйом оптимізму.

"Коли люди уявляли собі щасливе майбутнє, активність спостерігалася в мигдалині і лобовій частці", - відзначає доктор Шерот. У даних областях головного мозку також спостерігається зниження активності і порушення функціональності під час депресії.

Також, за словами фахівців, учасники дослідження з великим задоволенням уявляли собі щасливе майбутнє і малювали при цьому достатньо чіткі картинки. У відмінності від цього негативний життєвий настрій викликав у людей менше ентузіазму і бажання візуалізувати, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як стати оптимістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути