понеділок, 12 листопада 2012 10:10

Іспанець збудував власну середньовічну фортецю
5

Фото: Фото: bigpicture.ru

Маленька громада в північній іспанській провінції Бургос під назвою Castillo de las Cuevas (Замок печер) - це результат амбітності і цілеспрямованості однієї єдиної людини. 77-річний Серафін Вільяран завжди мріяв бути господарем у власноруч зведеному замку, і це йому практично вдалося здійснити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ювелір з Одеси переробив свій Mitsubishi у елітний спорткар

Він народився у 1935 році в містечку Бургос і все життя пропрацював на місцевій фабриці зварювальником. У нього були зовсім невеликі пізнання в будівельній справі аж до 1977 року, коли йому в голову несподівано прийшла ідея побудувати свій власний казковий замок. Недовго думаючи, Вільяран придбав ділянку землі і без будь-яких архітектурних навичок став працювати над проектом майбутньої твердині. У побудові він використовував кам'яні кругляки, зібрані біля берегів річок Нели і Труеби, що протікають поблизу, скріплюючи їх цементним розчином, щоб надати фортеці грізний монументальний і середньовічний вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак переробили на готель

На жаль, 1998 року Вільяран помер, так і не побачивши свій проект закінченим після 20 років тяжкої праці над ним. Але його дочка Йоланда і його син Луї Серафін знають про те, як багато означала для померлого батька його особиста кам'яна фортеця. Щороку вони вкладають близько 2,500 $ для продовження робіт над сімейною фортецею. Замок вже зараз, навіть без внутрішньої обробки, вселяє повагу до свого творця: він має п'ять поверхів і декілька виступаючих округлих веж з бійницями по периметру верхнього ярусу.

Зараз ви читаєте новину «Іспанець збудував власну середньовічну фортецю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути