вівторок, 06 грудня 2011 10:38

Індійський телефон декламує повний текст Корану різними мовами

Індійський телефон декламує повний текст Корану різними мовами

Індійська компанія випустила ісламський мобільний телефон, за допомогою якого можна прослухати декламацію повного тексту священного Корану у виконанні п'яти відомих читців, повідомляє британська газета The Daily Telegraph. Телефон вартістю 2999 рупій (близько 60 доларів США) надійшов у роздрібний продаж на початку грудня, його також можна замовити через інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український програміст створив Tweephone з дискового телефону

Повідомляючи про запуск моделі ENMAC MQ3500, глава компанії, що випустила телефон TolMol.com, Анудж Каніш сказав, що це "чудовий пристрій за прийнятною ціною для людей, які хочуть у будь-який час і в будь-якому місці мати при собі священний Коран". Модель розроблена у співпраці з виробником цифрових ісламських продуктів компанією ENMAC Engineering.

У півторамільярдній Індії проживає близько 180 млн мусульман, нагадує газета. Анудж Каніш вважає, що вони недостатньо представлені серед користувачів мобільних телефонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили найменший у світі мобільний телефон

Користь з нового пристрою зможуть отримати і мусульмани, які розуміють російську мову, оскільки серед 29 мов інтерфейсу телефону представлена і ця мова, а також мови урду, англійська, бенгальська, малайська і тамільська.

Компанія, за словами її керівника, також вивчає можливості розробки інших продуктів з додатками для мусульман, такими як букрідер Islamic eBook, скануючий пристрій Pen Quran та інші.

Зараз ви читаєте новину «Індійський телефон декламує повний текст Корану різними мовами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути