четвер, 20 жовтня 2011 12:10

Художник створив портрет Стіва Джобса майже з 4 тис яблук

Канадський художник віддав данину поваги Стіву Джобсу, виконавши портрет генерального директора Apple у вигляді мозаїчного панно зі справжніх яблук. Для свого твору автор обрав сад містечка Мон-Сен-Ілер (Mont-Saint-Hilaire) в провінції Квебек.

Але автор роботи навряд чи очікував, що на нього посиплються закиди в марнортратстві харчових продуктів.

Панно, викладене монреальцем Олівером Лефебвром (Olivier Lefebvre) з 3750 плодів, називається Steve Jobs Landart Tribute.

Оприлюднивши портрет, поряд із захопленими відгуками художник отримав несхвальні ремарки в дусі "люди по всьому світу голодні, а ти!..".

Лефебвру довелося виступити із заявою, що всі до одного яблука в панно - "оленячі" (deer apples), тобто художник збирав підгнилі плоди із землі.

"Я б ніколи не використовував придатні для вживання в їжу людиною продукти в своєму мистецтві. Так що мені довелося неабияк забруднити руки", - прокоментував Олівер.

Нагадаємо, що Стів Джобс помер від раку підшлункової залози 6 жовтня цього року. Засновника Apple поховали за буддистським обрядом і посмертно назвали найвпливовішою людиною в світі.

Зараз ви читаєте новину «Художник створив портрет Стіва Джобса майже з 4 тис яблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути