четвер, 13 жовтня 2011 14:33

"Навряд чи хтось захоче залишати по смерті такі великі суми дітям" — Стів Джобс

"Навряд чи хтось захоче залишати по смерті такі великі суми дітям" — Стів Джобс

Стів Джобс в дитинстві жив на околиці.

"Мама навчила мене читати ще до школи, тому я відверто нудьгував там, що переросло у невеличкий терор. У третьому класі ми практично знищили нашого вчителя. Випускали змій у класі, підривали бомбочки. Усе змінилося в четвертому класі. Учителька Імоджен Гілл зрозуміла мій стан десь за місяць і прищепила пристрасть до вивчення речей. Того року я вивчив більше, ніж будь-коли в школі. Мене навіть хотіли перевести на кілька класів уперед, але батьки мудро не дозволили цього зробити", - розповідав засновник Apple.

Нагадаємо, Стів Джобс помер 5 жовтня від раку підшлункової залози.

"Не думаю про себе як про бізнесмена. Подобається почуватися тим, хто будує місткі добротні речі. Люблю робити інструменти, корисні людям", - зізнавався бізнесмен.

"В Apple люди віддають роботі 18 годин на добу. Ми приваблюємо тих, хто не хоче чекати змін п'ять чи 10 років. Хто хоче стрибнути вище голови й зробити невеличку вм'ятину у Все світі. Ми можемо надати форму майбутньому", - ділився Джобс.

"Головна різниця між тим, хто має мільйон і мільярд доларів, – видимість. Просто мільйонерів значно більше, ніж мільярдерів", - зауважував засновник Apple.

"Мати більше грошей, ніж можеш витратити за життя, – велика відповідальність. Відчуваю, що таки доведеться ними розпорядитися. Навряд чи хтось захоче залишати по смерті такі великі суми дітям. Це зруйнує їхні життя. Якщо дітей нема, усе отримає держава. Тоді всі подумають, що покійний міг би дати раду коштам набагато розумніше. Головний виклик – як із ними прожити і як інвестувати їх назад у світ. Тобто позбутися або використати, щоб виразити свої задуми чи цінності", - розповідав він.

Інші цитати Стіва Джобса можна прочитати у новому номері журналу "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Навряд чи хтось захоче залишати по смерті такі великі суми дітям" — Стів Джобс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути