четвер, 06 жовтня 2011 09:43

Від раку підшлункової залози помер засновник Apple Стів Джобс

Від раку підшлункової залози помер засновник Apple Стів Джобс

Засновник і колишній глава компанії Apple Стів Джобс помер на 57 році життя від раку підшлункової залози. Таке повідомлення з'явилось на офіційному сайті компанії, передає Associated Рress.

Нагадаємо, сім років тому в Джобса був діагностований рак підшлункової залози: згідно зі статистикою, 96% хворих з таким діагнозом помирають протягом п'яти років. Проте, в глави Apple виявилася дуже рідкісна форма захворювання, яку можна вилікувати за допомогою операції. У 2009 р. він переніс пересадку печінки - операція була зроблена в Швейцарії.

З середини січня 56-річний Джобс знаходився в безстроковій відпустці за станом здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стів Джобс шокував своєю хворобливою худорбою

"Сьогодні весь світ втратив генія і чудову, неординарну людиню, а ті, кому пощастило особисто знати й працювати зі Стівом, втратили товариша і наставника. Стів Джобс залишив після себе компанію, яку було під силу створити тільки людині його масштабу. Його дух завжди буде керувати нашими діями", - говориться в повідомленні на сайті Apple.

Свої співчуття вже висловили багато відомих людей. Президент США Барак Обама вшанував пам'ять померлого засновника компанії Apple Стіва Джобса, назвавши його великим мрійником і новатором. За словами американського лідера, можливо, немає більшого визнання успіху Джобса, ніж той факт, що всі в світі дізнались про його смерть за допомогою пристрою, винайденого ним же.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джобс іде з поста глави Apple, акції компанії обвалилися

Глава і засновник Microsoft Білл Гейтс висловив співчуття родині та друзям Стіва Джобса в особистому блозі. "Я по-справжньому засмучений звісткою про смерть Стіва. Ми з моєю дружиною Меліндою висловлюємо щирі співчуття сім'ї, друзям і всіх, кому небайдужа ця втрата", - пише глава Microsoft у своєму блозі.

Нагадаємо, 25 серпня цього року Джобс залишив посаду голови корпорації через прогресуючу хворобу, заявивши, що більше не може виконувати обов'язки керівника.

У листі, адресованому співробітникам компанії, Джобс нагадав про свою стару обіцянку: "Я завжди говорив, що якщо настане той день, коли я не зможу більше відповідати своїм обов'язкам як глава компанії, я першим дам вам про це знати. На жаль, цей день настав".

Apple була заснована в 1976 р. Джобсом і його другом Стівом Возняком. Втративши владу в боротьбі з радою директорів у 1985 р., Джобс пішов з Apple і заснував комп'ютерну компанію NeXT, яка спеціалізувалася на ринках бізнесу та вищої освіти. Однак у 1997 р. він повернувся в Apple, ставши тимчасовим виконавчим директором, і об'єднав її з компанією NeXT.

Стів Джобс входив до числа найбагатших людей Америки, а його корпорація була однією з найдорожчих компаній світу.

Зараз ви читаєте новину «Від раку підшлункової залози помер засновник Apple Стів Джобс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути