четвер, 12 березня 2015 19:12

Художник показав красу анатомії людського тіла
9

Художник Денні Квірк (Danny Quirk) здивував публіку своїми анатомічними ілюстраціями, нанесеними безпосередньо на людське тіло. За допомогою спеціальних маркерів і акрилових фарб він ніби зриває шкірний покрив і виставляє напоказ м'язи, зв'язки і кістки. З одного боку, це виглядає трохи моторошно, а з іншого - неймовірно цікаво! Ці приголомшливі роботи з'явилися завдяки його переживанням, коли йому відмовили у навчанні в медшколі для вивчення медичних ілюстрацій.

"Здається, що в мистецтві існує певне спотворення сприйняття показу анатомії," - каже Денні Квирк. - "З якоїсь причини люди сприймають такі картини як щось страшне і навіть "хворобливе". Тому однією з цілей моїх робіт є боротьба з цим невіглаством, я хочу виховати в людях почуття краси по відношенню до того, що знаходиться всередині нас".

Звичайно, коли художники говорять про те, що потрібно передати внутрішній світ моделі, вони мають на увазі дещо інше, але і підхід Квирка теж має місце на своє існування, зрештою, такий складний механізм, як людське тіло за визначенням не може бути огидним.

Зараз ви читаєте новину «Художник показав красу анатомії людського тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути