Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2024 05:51

Гроші втечуть крізь пальці, наче пісок: що категорично не можна брати до рук цього дня

Гроші втечуть крізь пальці, наче пісок: що категорично не можна брати до рук цього дня
ожовкло листя на горобині - до ранніх осені та зими. Фото: pinterest

5 вересня віряни вшановують святого пророка Захарії, батька Івана Предтечі. Він є однією з важливих фігур у християнській та юдейській традиціях. Він згадується в Новому Завіті, зокрема в Євангелії від Луки, як праведний священик, обраний Богом для особливої місії.

Захарія був священиком з роду Аарона, а його дружина, Єлисавета, також походила з цього священичого роду. Вони обоє були праведними перед Богом, бездоганно виконували всі Господні заповіді та постанови. Однак, вони були бездітними, і Єлисавета була вже старою, коли ангел Господній явився Захарії під час його служіння у храмі.

Одного дня, коли Захарія виконував своє священиче служіння в храмі, йому явився ангел Гавриїл, який сповістив, що його дружина Єлисавета народить сина, якого вони мають назвати Іваном. Захарія був здивований і засумнівався в цьому, тому що вони були вже старими. За це невір'я ангел сказав, що Захарія залишиться німим аж до виконання цієї обітниці. Єлисавета дійсно завагітніла, і через дев'ять місяців у них народився син. Коли Захарія написав на табличці, що його ім'я буде Іван, він одразу ж отримав здатність говорити. Захарія прославив Бога і виголосив пророцтво, яке пізніше стало відомим як "Пісня Захарії" або "Бенедиктус".

Після народження Івана Захарія виголосив пророцтво, в якому говорив про спасіння, яке Бог приготував для свого народу через Ісуса Христа, а також про місію Івана, який стане Предтечею, тобто тим, хто готує шлях для Месії. Пророцтво Захарії містить багато посилань на Старий Завіт і є важливим для розуміння ролі Івана Предтечі в історії спасіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віри, Надії, Любові та їх матері Софії 2024: що мають знати жінки та чоловіки про цей день

Після народження Івана про життя Захарії більше не згадується в Новому Завіті. Згідно з переданнями, Захарія та Єлисавета продовжували жити праведним життям, але незабаром після народження Ісуса Христоса Ірод Великий наказав убити всіх немовлят у Віфлеємі, щоб знищити можливого Месію. За переказами, Захарія був убитий за те, що відмовився розкрити місце перебування своєї сім'ї та Івана.

Прикмети

Багато горобини - до дощової осені.

Домашня худоба за ясного дня почала ховатися у хлів - чекайте на негоду.

Пожовкло листя на горобині - до ранніх осені та зими.

Що не можна робити, а що варто

Щоб гроші не втікали крізь пальці, наче пісок, не можна брати до рук будь-які крупи чи сипучі матеріали.

Також заборонялося сваритися і лихословити, адже такі сварки затягнуться надовго.

Ті, хто не могли зачати дитину, обов'язково молилися цього дня. Наші предки вірили, що щира молитва точно допоможе. Також існувала традиція паритися в пазні, щоб вигнати з організму будь-які хвороби.

У перший місяць осені є кілька важливих - Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста. Також у вересні вшановуємо святу мученицю Софію та її дочок: Віру, Надію і Любов, святого апостола і євангеліста Івана Богослова.

Збережіть перелік свят на увесь вересень, щоб був під рукою. Публікуємо церковний календар на вересень за новим календарем.

Зараз ви читаєте новину «Гроші втечуть крізь пальці, наче пісок: що категорично не можна брати до рук цього дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути